• Karlien Merckx

Kom in balans met bachbloesems


Soms hebben je een extra ondersteuning nodig om je goed te kunnen voelen in je vel. De Bachbloesemremedies zijn één van de mogelijkheden die je kunnen helpen bij een emotioneel onevenwicht.

Bachbloesemremedies bestaan uit 38 tincturen op basis van planten en bloemen. Elk heeft specifieke eigenschappen om verschillende problemen aan te pakken. Deze tincturen helpen je om beter om te gaan met de emoties in het dagelijkse leven die je uit balans brengen.

Iedereen mag deze remedie gebruiken in elke situatie die in je leven bemoeilijkt, stressvol, angstig of verward maakt, als je voor een belangrijke gebeurtenis staat, in een rouwproces zit, de draad van het dagelijks leven moeilijk kan oppakken, de weg kwijt bent.

Wat is Bachbloesemtherapie

Het frequent gebruiken van Bachbloesems noemt men Bachbloesemtherapie. Het is gebaseerd op de filosofie van Dr. E. Bach. Deze leert ons dat gezondheid afhankelijk is van de harmonieuze verbondenheid met onze ziel: Een gezonde geest is de sleutel voor een goede gezondheid! Geest en lichaam dienen in harmonie te zijn. Door het kiezen van bepaalde Bachremedies (druppels) kan je een onevenwicht weer in balans brengen.

Voor de keuze van een bepaalde Bachremedie vertrek je altijd van de gemoedstoestanden. Dit is de belangrijkste regel bij Bachbloesemtherapie. We gaan kijken hoe je als mens met een situatie omgaat, hoe je deze ervaart en welke emoties hierbij beleefd worden. De gekozen druppels brengen negatieve gemoedstoestanden weer in evenwicht. Bachbloesems veranderen je karakter niet, maar brengen negatieve gemoedstoestanden weer in evenwicht.

Bachbloesemtherapie is een levensfilosofie die erkent dat de mens meer is dan alleen maar een fysiek lichaam. Volgens Dr. Bach is een ziekte een innerlijke stem die ons waarschuwt dat we onze zienswijze, onze kijk op de dingen, onze manier van leven moeten veranderen. De innerlijke stem vraagt om deze verandering opdat we als een nieuw mens van het leven kunnen genieten. De bloesems helpen ons deze verandering te verwezenlijken. Er wordt gezocht naar het ontbrekende, het positieve in onszelf. De bloesems zullen het ontbrekende toevoegen en ons weer in balans brengen.


Samen zoeken

Een Bachconsulent kan je helpen in de zoektocht naar de voor jou meest geschikte bloesems. De consulent heeft een gedegen kennis van de 38 remedies en houden zich aan de regels zoals Dr. E. Bach ze naleefden: eenvoud en zelfhulp.

Dr. Bach geloofde dat elke mens als individu behandelt diende te worden. De meest effectieve mix van bloesems is deze die op jouw (persoonlijke) maat geschreven is.

Soms is het moeilijk om jezelf onder de loep te nemen of raak je niet goed wijs uit je emoties en gedragingen. Dan kan een consulent je mee de weg wijzen. Het is een aangename ervaring als je begeleid wordt op momenten van verandering of moeilijke momenten in ons leven. Net dan kunnen we vaak zelf het hele plaatje niet meer overzien. Het is als consulent veel gemakkelijker om te zien wat er gebeurt wanneer je neutraal, mee kan kijken naar de positieve aanvullingen die je nodig hebt.

Na het consult zal de begeleider je vertellen waarom de gekozen remedies voor jou geschikt zijn. Op deze manier bouw je zelf kennis op van de Bachremedies. Het was immers Dr. Bach zijn wens dat elkeen de remedies zelf(standig) zou kunnen toepassen.

Een consult is samen zoeken en samen leren.

Zoektocht in jezelf

Voorkomen is beter dan herstellen: Wanneer de eerste tekenen van onevenwichtigheid zichtbaar worden, dienen de remedies ingezet te worden om zo snel en efficiënt het evenwicht te herstellen. De remedies kunnen ook ingezet worden als het evenwicht al gedurende een lange tijd verstoord is. De weg naar evenwicht zal natuurlijk langer en intenser zijn.

Eenvoud als leidraad

Dr. Edward Bach zijn filosofie is gebaseerd op eenvoud. Dit werd weerspiegeld in zijn levenswijze en het complete werk dat hij naliet: Het zijn maar 38 bloesemremedies waarop de hele filosofie is gebouwd. Er is geen ingewikkelde kennis nodig, geen hele lange studie vereist. Eigenlijk met de kennis van de 38 bloesems en een gezonde dosis zelf- en mensenkennis kan je een samenstelling op maat maken.

De samenstelling zal op een milde wijze je leed verzachten en een slechte gezondheid bestrijden door harmonie en vrede in je leven te laten komen.

Door de eenvoud van zijn filosofie kan iedereen de werkwijze leren. Het was dan ook dr. Bach zijn droom dat iedereen ze zou hanteren. Dat in elk huisgezin de remedies aanwezig zouden zijn en gebruikt zouden worden.

Werkwijze

Bij Bachbloesemtherapie neem je twee druppels van elke energetische tinctuur die je nodig hebt en voeg deze in een steriel pimpetflesje van 30 ml, aangelegd met zuiver water.

Minstens vier keer per dag neem je vier druppels in een glas water, thee of puur in de mond.

Meer heb je niet nodig om je disharmonie weer in evenwicht te brengen.

Complementaire geneeskunde

Indien je al medicatie neemt of een behandeling ondergaat kan je nog steeds Bachremedies nemen. Ze belemmeren de werking van de klassieke medicatie niet. Ze kunnen een aanvulling vormen op elkaar.

De voordelen van Bachbloesems:

- Er zijn geen bijwerkingen.

- Het is niet verslavend.

- De remedies zijn geschikt voor planten, dieren, kinderen, ouderen, zwangere vrouwen,

eigenlijk voor iedereen!

- Het belemmert de werking van andere medicijnen niet.

Opgelet: Raadpleeg steeds je (huis)arts of specialist bij (aanhoudende) medische klachten. De bloesems werken aanvullend, ondersteunend bij je (klassieke) behandeling, medicatie!

Wat kost een consult bij In Bloom Therapy?

Een eerste consult kost 20 euro. Het consult duurt ongeveer 1.30 uur. Het hangt uiteraard af van het verloop van het gesprek. Na afloop worden de gekozen remedies overlopen en krijg je een remedieflesje mee.

Een opvolggesprek, indien je het nodig acht, kost 15 euro. Het vindt meestal ongeveer drie weken na het eerste consult plaats. We bekijken samen de evolutie en toetsen af of er bijsturing nodig is. Ook hier wordt na afloop van het gesprek dat ongeveer een uur duurt de gekozen remedies overlopen. Je krijgt je remedieflesje mee naar huis.

Ben je tevreden over je remediesamenstelling maar heb je het gevoel nog niet helemaal klaar te zijn met je therapie? Dan kan je ervoor kiezen om je remedieflesje opnieuw te laten maken. Dit kost je 5 euro. Dit neemt ongeveer een kwartier tijd in beslag.

Uiteraard dien je telkens een afspraak te maken.

#bachbloesems #bachtherapie #therapie #remedies #gevoelens #emoties #problemen #onderteuning #balans