• Karlien Merckx

Japanse gezichtsmassageSinds april 2016 kan je bij In Bloom Therapy genieten van Japanse Gezichtsmassage. Wat is Japanse gezichtsmassage en welke effecten heeft het? Waaruit bestaat deze massagevorm? Ik geef graag een woordje uitleg.

De oorsprong van de traditionele Japanse massage is niet geheel gekend. Ongeveer 7.000 jaar geleden werd er voor het eerst in China notie van genomen. Het nadien is het geïntroduceerd en verder ontwikkeld in Japan rond het begin van de 5de eeuw na Christus. Deze verfijnde vorm van gezichtsmassage kent een lange geschiedenis en de kennis en werking ervan is goed onderbouwd.

De Japanse gezichtsmassage is een oosterse massage vorm die het gezichtsweefsel, drukpunten en meridianen behandelt. De behandeling bevat technieken uit de klassieke massage, drukpuntmassage en bindweefselmassage. Hierdoor krijgt het gezicht een natuurlijke facelift: De gezichtsplooien worden minder diep en je krijgt een gezondere uitstaling en kleur. Dit komt onder andere door de betere doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen en het bewerken van de acupressuurpunten in het gezicht.

Je gezicht is de spiegel van je gevoel: Stress, vermoeidheid en een druk leven laten hun tekens na op je uiterlijk. De Japanse gezichtsmassage geeft je terug een natuurlijke, mooie uitstraling.

Naarmate je ouder wordt verzwakt het spierweefsel in je gezicht. Hierdoor krijg je dunne lijntjes rond de ogen, de mond en op het voorhoofd. De Japanse gezichtsmassage kan het verouderingsproces vertragen en de rimpels die er al zijn minder diep maken. Wie regelmatig een Japanse gezichtsmassage krijgt heeft hierdoor een natuurlijke facelift.

Je ligt ondergedekt op de massage tafel. Je hoeft enkel je t- shirt uit te doen. De dames moeten de schouderbandjes van hun BH naar beneden doen. Je ligt meer ontspannen als je de schoenen uitdoet. Bril, oorbellen en kettingen doe je uiteraard ook uit.

Deze massage vorm start met een nek- en schoudermassage om de bloedsdoorloop naar het hoofd te stimuleren. Het gezicht wordt daarna up- lifted gemasseerd. De huid en de gelaatsspieren worden nadien behandeld met acupressuur en het wakker maken van de meridiaan banen op het hoofd. Tot slot worden de afvalstoffen afgevoerd door een trage lymfedrainage.

Het effect is al na één behandeling al zichtbaar maar een frequente herhaling is noodzakelijk om het resultaat mooier en langer houdbaar te maken. Daarom bied ik een vijfbeurten kaart aan. Elke twee weken een Japanse gezichtsmassage ondergaan is aan te raden. Een regelmatige massage zal meer effect hebben dan een groter aantal sessies op korte termijn om daarna alles stil te leggen.

van een Japanse gezichtsmassage kan je de volgende resultaten kan verwachten:

 • een betere doorbloeding en hierbij een frissere teint

 • gelifte wenkbrauwen

 • de ogen lijken groter

 • minder last van wallen onder de ogen

 • vollere lippen

 • een steviger kaaklijn

 • positieve mondhoeken die jeugdiger ogen

 • een strakkere en gladdere kin en nek

 • verfijnen van rimpels

 • verzacht de huid

 • werkt verfrissend en ontspannend


 • nota: Zwangere vrouwen mogen deze massage niet ontvangen.

#massage #japans #gezicht #facelift #verjongen #drukpunten #acupressuur

In Bloom Therapy

Vrouweneekhoekstraat 23 - 9100 Sint- Niklaas

Ondernemingsnummer 0502.722.195

inbloom.therapy@gmail.com

 • Facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now