• Karlien Merckx

Magneetmassage bij In Bloom TherapySinds kort kan je bij In Bloom Therapy een magneetmassage boeken. In België zijn er nog maar weinig therapeuten die deze vorm van massage aanbieden. Waarom is magneetmassage heilzaam? Hoe verloopt een magneetmassage? Op deze vragen geef ik je graag een antwoord. Bovendien ontdek je hier onze kennismakingsactie!

De massage met magneten en het gebruik van magneten voor het lichamelijk welzijn is geen nieuw gegeven. Vooral in Oosterse landen wordt het sinds eeuwen toegepast.

Magneten werken niet genezend. Ze geven je lichaam energie zodat het zelf genezend vermogen geactiveerd wordt. Je lichaam komt terug in balans. Via het bloed wordt de werking van de magneten doorheen je lichaam gestuurd. Zo kunnen de rode bloedlichaampjes beter zuurstof opnemen en weer afgeven aan de cellen in je lichaam. Het transport van afvalstoffen verloopt eveneens vlotter. Vitale cellen zetten je lichaam aan tot herstel. Door de betere doorbloeding is magneettherapie tevens ook pijnstillend.

Waarom zou je een magneetmassage plannen?

 • om je welzijn te verbeteren

 • om het zelf genezend vermogen van je lichaam een boost te geven

 • om je immuunsysteem te verhogen

 • om je energiehuishouding in balans te brengen

 • om je bloedsomloop te verbeteren

 • om energie te verhogen

 • pijnklachten kunnen verminderen

 • om cel hernieuwing te activeren

 • om je stress los te laten

 • om je te ontspannen

 • om je slaapkwaliteit te verhogen

 • om je beter te aarden

Hoe verloopt een magneetmassage?

Rug, schouder, nek en hoofd worden gemasseerd met drie soorten magneten. De magneten hebben een sterkte van 0,18 Tesla en 0,22 Tesla. We gebruiken magneten zowel met als zonder koper.

Je ligt op de massagetafel en enkel je rug wordt ontbloot. Verder lig je warm onder een handdoek gedekt. Voor je comfort kan je beter je schoenen uit doen. Dat ligt meer ontspannen. Je rug, schouder en nek worden met olie ingesmeerd. Dit zorgt ervoor dat de magneten vlot over je lichaam kunnen glijden. De bewegingen tijdens de magneetmassage zijn zeer langzaam. Soms voelen de magneten warm aan tijdens de massage. Hierdoor ervaar je meteen ook een ontspannen gevoel.

De massage duurt ongeveer drie kwartier. Afhankelijk hoe aangenaam je de magneetmassage vond kunnen we je armen, handen en benen en voeten nog masseren. Dit laatste doen we bovenop je kledij. Je zit dan relaxed recht op de massage tafel. Ogen toe, genieten en ontspannen. Eens je de magneetmassage ontdekt hebt, ben je er grote fan van!

Kan iedereen een magneetmassage krijgen?

Er is GEEN magneetbehandeling mogelijk bij mensen met een pacemaker of andere medische apparaten met een batterij, zoals een Insuline pompje. Kankerpatiënten en zwangere vrouwen mogen ook geen magneet massage ondergaan.

Kennismakingsacties bij In Bloom Therapy

Boek een magneet massage en krijg 10 euro korting op je aankoop van Energetix magneetsieraden bij ons in de shop. Energetix heeft prachtige en betaalbare sieraden uit edelstaal met magneten in verwerkt.

Bij je aankoop van een Energetix magneetsieraad ontvang je een geschenk.

Acties zijn niet met elkaar te combineren.

#magneet #massage #energetix