• Karlien Merckx

Take a deep smell: aromatherapieDe liefde voor Moeder Natuur rijkt bij In Bloom Therapy weer een eind verder. Naast Bachbloesemtherapie, edelstenen en mineralen kan je nu bij ons komen genieten van handmade aromatherapie! De aroma's kregen de naam ' A Smell to Bloom'.

We creëerden een aantal aromablends, te gebruiken als roller of als solid parfum. Voor elke blend hebben we de edelsteen die er energetisch mee overeenkomt bij gezet. Het gebruik van aroma's kan je goed laten samen gaan met edelstenen. Dat is het wonderlijke aan werken met energieën: alles pas in elkaar!

De rollers en de solid parfum kan je op de rug van je hand, je pols of op je borstbeen gebruiken.

Naast de blends hebben we ook een aantal roomsprays die gemaakt zijn met één essentiële olie. De roomsprays kan je gebruiken door deze in de ruimte te spuiten of op je linnengoed. Roos Damascena is bovendien zo een geweldige geur dat je deze ook kan gebruiken om te gebruiken als body mist.

Het handmade maken van de aroma's duurt één week tot twee weken. Met de grootste zorg werken we aan een mooie aromatische en energetische samenstelling. We voegen geen bewaarmiddelen toe aan onze aroma's. Als je ze donker en koel stockeert blijven ze ongeveer een jaar goed.

De blends zijn naast een goede energetische balans ook uitgewerkt naar top- midden- en grondnoot. Bij een goede geursamenstelling heb je een mix van minstens twee geurnoten. De topnoot ruik je het eerst. De topnoot vervliegt het eerst. De midden- en grondnoot ruik je nadien. Bij aromatherapie samenstellingen maak je geen parfum dat uren blijft ruiken. Het is het moment vastnemen waarbij je de geur opneemt en het werkt op je emoties. Wat iemand goed ruiken vind is dan ook individueel bepalend. welke emoties roept een geur bij je op?

Naast de geur is de energetische werking van de plant ook van groot belang bij aromatherapie. Ook al ruik je de geur niet meer, de werkzame stof van de plant heb je langs je huid opgenomen.

Kom eens lekker snuffelen in onze shop en praktijk. Kan je niet bij ons langskomen? Bij elke aroma staan de essentiële oliën vermeld. Zo heb je een idee wat je ervan mag verwachten. Online bestellen is dan ook een mogelijkheid.

#InBloomTherapy #SintNiklaas #edelsteentherapie #aromatherapie #handmade