• Karlien Merckx

Bachbloesemtherapie bij In Bloom Therapy

Wat is het doel van bachbloesems en hoe werk ik in mijn praktijk met bachbloesemtherapie. Ontdek wat het voor jouw kan betekenen.Soms heb je extra ondersteuning nodig om je goed in je vel te voelen. Bachbloesemtherapie is één van de mogelijkheden die je kunnen helpen bij een emotioneel onevenwicht. Bachbloesemremedies helpen je emoties, je gevoelens te ordenen waardoor je jouw verborgen krachten en mogelijkheden terug kan vinden. De Bachremedies geven je ondersteuning in elk gebied van het leven waarbij je het moeilijk hebt.


Bachbloesemremedies bestaan uit 38 tincturen op basis van planten en bloemen. Elk heeft specifieke eigenschappen om een verschillende probleem aan te pakken. De tincturen helpen je om beter om te gaan met de emoties die je uit balans brengen.

De remedies ondersteunen in situaties die je leven bemoeilijken: stress, angstige of verwarde gebeurtenissen, een belangrijke nieuwe stap in je leven, een rouwproces of als je de draad van het dagelijks leven even kwijt bent.


Voor de keuze van een bepaalde bachremedie vertrek je altijd van de gemoedstoestanden. Dit is de belangrijkste regel bij Bachbloesemtherapie.

Soms is het moeilijk om jezelf onder de loep te nemen of raak je niet goed wijs uit je emoties en gedragingen. Dan kan een deskundige je mee de weg wijzen. Het is een aangename ervaring als je begeleid wordt op momenten van verandering of moeilijke momenten in je leven. Net dan kan je vaak zelf het hele plaatje niet meer overzien. Als deskundige kan je als neutrale partij mee kijken naar de positieve aanvullingen die je nodig hebt.


Als deskundige ga ik na hoe je met een situatie omgaat, hoe je deze ervaart en welke emoties je hierbij beleeft. Aan de hand van een gesprek ga ik samen met jouw op zoek naar de remedies die jouw kunnen ondersteunen. Mijn taak als deskundige is om te luisteren, te kijken en de juiste vragen te stellen. Op het einde van het gesprek toets ik met jouw af wat ik gehoord heb en overloop ik welke remedies ik gevonden heb om aan je balans te werken.

De bachremedies die jij nodig hebt worden in een steriel pimpetflesje samengesteld. Minstens vier keer per dag neem je vier druppels in een glas water of puur in de mond. Indien je al medicatie neemt of een behandeling ondergaat kan je nog steeds Bachremedies nemen. Ze belemmeren de werking van de klassieke medicatie niet.


Wat kost een consult bij In Bloom Therapy?

Een eerste consult kost 20 euro. Het consult duurt ongeveer 1.30 uur. Het hangt uiteraard af van het verloop van het gesprek. Na afloop worden de gekozen remedies overlopen en krijg je een remedieflesje mee.

Een opvolggesprek, indien je het nodig acht, kost 15 euro. Het vindt meestal ongeveer drie weken na het eerste consult plaats. We bekijken samen de evolutie en toetsen af of er bijsturing nodig is. Ook hier wordt na afloop van het gesprek dat ongeveer een uur duurt de gekozen remedies overlopen. Je krijgt jouw remedieflesje mee naar huis.

Ben je tevreden over je remediesamenstelling maar heb je het gevoel nog niet helemaal klaar te zijn met je therapie? Dan kan je ervoor kiezen om jouw remedieflesje opnieuw te laten maken. Dit kost je 5 euro. Dit neemt ongeveer een kwartier tijd in beslag.

Uiteraard dien je telkens een afspraak te maken.


Opgelet: Raadpleeg steeds je (huis)arts of specialist bij (aanhoudende) medische klachten. De bloesems werken aanvullend, ondersteunend bij je (klassieke) behandeling, medicatie.