• Karlien Merckx

Gelaatsbehandeling: de voordelen voor je huid


Naast je dagdagelijkse huidverzorging is een gelaatsbehandeling een goede aanvulling om natuurlijk stralend voor de dag te komen. Een gelaatsbehandeling bevordert een heldere, gehydrateerde teint en helpt de huid er fris en jonger uit te zien.


Gelaatsbehandeling bij In Bloom Therapy

Een gelaatsbehandeling is een spa-therapie en massage die de huid schoner, zachter, en stralender maakt.

Bij de spa- therapie staat reinigen en voeden van de huid op de eerste plaats. Het helpt om verstopte poriën te verwijderen, uitgedroogde huid te hydrateren en dode cellen te verwijderen.

De gelaatsmassage stimuleert de bloedcirculatie en lymfedrainage. De gezichtsspieren ontspannen, de huid verslapt minder snel en de vernieuwing van huidcellen wordt gestimuleerd met het masseren.


Voordelen van een gelaatsbehandeling

Het vermindert de impact van blootstelling aan de zon, roken en andere omgevingsfactoren die je huid dof en vaal maken


De huid wordt gereinigd in verschillende stappen en er wordt gebruik gemaakt van stoom om de poriën open te zetten tijdens het reinigen. Zo’n grondige reiniging voer je thuis niet uit. Hier wordt het voor jouw gedaan.


Het verhoogt het vermogen van de huid om verzorgingsproducten effectief te absorberen. Als het oppervlak van de huid ruw is dan dringen je verzorgingsproducten niet goed in. Door de gelaatsbehandeling wordt de huid glad en klaar om de producten die jij thuis gebruikt te absorberen.

Door het gebruik van professionele producten en de gelaatsmassage werken de zuiverende en voedzame stoffen dieper in je huid.


De huid van vrouwen is gevoeliger voor veroudering door stress. Een gelaatsbehandeling werkt ontspannend en laat de huidcellen sneller hernieuwen.


Je voelt je ontspannen en verwend en je huid voelt zijde zacht aan.


Hoe vaker je een gelaatsverzorging laat doen, hoe meer voordeel je er uit haalt. Zeker bij het wisselen van de seizoenen profiteert je huid van deze verzorging. Een regelmaat van behandeling is de sleutel tot een heldere, gladde en stralende huid gedurende het hele jaar.


Over het algemeen is het aan te raden om elke drie tot vier weken een gelaatsbehandeling te ondergaan. Dit is de duur die je huid nodig heeft om de volledige levenscyclus van groei en afschilfering van de huidcellen te doorlopen. Als je elke drie tot vier weken een behandeling neemt, kun je de hele maand die mooie gloed behouden.


Regelmatige gezichtsbehandelingen en gezichtsmassages stimuleren de celregeneratie en bevorderen de collageenontwikkeling. Dit geeft je een jonger uitziende huid.

Factoren die beïnvloeden hoe vaak een gezichtsbehandeling nodig is

Huidtype: hoe vaak u een gezichtsbehandeling moet krijgen, hangt af van uw huidtype. Als je een vette, acne-gevoelige huid hebt met puistjes, mee-eters en verstopte poriën, moet je minstens eenmaal per maand een gezichtsbehandeling krijgen. Als je een normale, gecombineerde of droge huid hebt, is een gezichtsbehandeling elke maand ook prima.


Leeftijd: jongere mensen zonder grote huidproblemen zoals acne en puistjes hoeven minder vaak een gelaatsbehandeling krijgen omdat hun huid van nature nieuwe cellen genereert die sneller groeien. Als je jong bent, is de grootste prioriteit om een ​​goed huidverzorgingsregime te volgen, de huid vrij te houden van mee-eters en puistjes.

Naarmate je ouder wordt, heeft de huid een ander verzorgingsregime nodig om de groei van collageen van huidcellen te stimuleren.