• Karlien Merckx

Waarom elke vrouw regelmatig massagetherapie nodig heeft

Misschien plan jij regelmatig een sessie massagetherapie. Je hebt dan ondervonden dat massage stressverlagend werkt en je gezondheid en levenskwaliteit verbeterd.

Als je het leuk vindt om af en toe een massage te ontvangen, maar het is geen onderdeel van je zelfzorg- en zorgroutine, lees dan verder waarom massagetherapie op regelmatige basis voordelen biedt.

Massage werkt niet alleen ontspannend voor je lichaam en geest het doet zoveel meer dan dat. Waarom heeft elke vrouw regelmatig massagetherapie nodig, de voordelen op een rijtje:


Stress en spanningen hebben een negatieve invloed op je lichaam. De ontspanning die een massage geeft zorgt ervoor dat je lichaam en geest even de drukte kunnen loslaten. Hierdoor heb je terug meer veerkracht om je dagelijks leven op te pakken.


Als je te weinig of slecht slaapt is je lichaam minder immuun en kan je sneller ziek worden. Je humeur daalt en je bent meer prikkelbaar na een korte nachtrust. Massage zorgt er voor dat je slaapkwaliteit verbeterd.


Spierpijn en spierspanning verminderen na een sessie massagetherapie. Het is belangrijk om spierpijnen en –spanningen aan te geven aan de therapeut. Er wordt dan extra aandacht besteed aan de spiergroepen die onder druk staan. Of de spierlast voortkomt uit zware lichamelijke arbeid, sporten of stress, er kan gewerkt worden om de spieren losser te maken.


Een goede massage zorgt er voor dat je spieren soepel en goed doorbloed zijn. Hierdoor kunnen we beter bewegen. Hoe ouder we worden, hoe belangrijker het wordt om aan soepelheid en bewegelijkheid te werken. Massagetherapie is daarom ideaal voor elke leeftijdscategorie van vrouwen.


Ook de conditie van je huid verbetert: de doorbloeding wordt gestimuleerd en dit levert zichtbare resultaten op.


Massage help bij het verbeteren van je hormonale cyclus en later een gezonde menopauze.


Massagetherapie geeft je een beter lichaamsbeeld en leert je lichaam te aanvaarden. Je lichaam blijft niet eeuwig jong. Dik of dun, je hoeft je niet te streven naar een schoonheidsideaal. Een gezond lichaam dat is het belangrijkste. Door regelmatig een massage te krijgen leer je jezelf te aanvaarden zoals je bent.


Eén keer per maand jezelf een massagetherapie gunnen is een goede routine. Hierdoor hou je lichaam en je goed voelen in balans. Bij In Bloom Therapy bieden we verschillende massages aan: Japanse gezichtsmassage, Zweedse massage, magneetmassage of een ontspannende massage met aromatherapie. Je hoeft niet elke keer dezelfde massage te plannen. Kies de massage uit waar jij je op dat moment het beste bij voelt. Bij het begin van elke sessie vraag ik of er een aandachtspunt is. Massagetherapie is daarom steeds op jouw maat afgestemd. Dat vind ik zelf belangrijk.


Deel met je vriendinnen, familie en collega’s jouw bevindingen zodat ook zij de voordelen van massagetherapie leren kennen. Neem zelf ook je agenda nog eens erbij om een afspraak in te plannen: Massage is geen luxe. Het is een manier om gezonder en gelukkiger te leven!