• Karlien Merckx

Zeven redenen om een Himalaya zoutlamp in je kamer te plaatsen


Himalaya zoutlampen hebben een scala aan gezondheidsvoordelen. We geven je hier twaalf goede redenen om een Himalaya zoutlamp in de kamer te zetten. De lampen staan prachtig in elk interieur en fungeren als natuurlijke lichtbronnen. De functies van Himalaya zout reiken echter verder dan esthetiek. In combinatie met een lichtbron in de lampen produceren de stukjes zout negatieve ionen, die positieve effecten op de binnenlucht opleveren.


Elektromagnetische straling balanceren

Apparaten zoals televisies, mobiele telefoons, computers en tablets sturen voortdurend positieve ionen in de lucht. Het kan leiden tot elektromagnetische smog of vervuiling. Hoewel de straling onzichtbaar is, kan deze vermoeidheid veroorzaken, stress verhogen en het immuunsysteem verzwakken. Himalaya zoutlampen stoten negatieve ionen uit en annuleren de positieve, slechte ionen. Door het neutraliseren van elektromagnetische straling helpen ze daarom kunstmatige frequenties te verminderen en zelfs statische ophoping te voorkomen.


Verbetert de ademhaling

Neushaartjes filteren de lucht die we inademen. Het is daarom gezonder om via de neus te ademen in plaats van door de mond. Studies hebben aangetoond dat negatieve ionen de filterende functie van de neushaartjes activeren. Himalaya zout lampen worden daarom verondersteld de ademhaling te verbeteren. De vrijgegeven negatieve ionen filteren bovendien vreemde deeltjes en houden hierdoor de longen schoner.


Reinig en zuivert de lucht

Himalaya zoutlampen helpen de lucht te reinigen door middel van … het zout, haliet. Het zout absorbeert slechte geuren zoals sigarettenrook, stof en andere verontreinigingen uit de lucht. Wordt er ook niet gezegd dat de zilte lucht aan zee beter is voor onze gezondheid?

Kalmeert allergieën en vermindert astma en symptomen van verkoudheid

Himalaya zoutlampen kunnen stof, schimmels, bacteriën, huidschilfers van huisdieren uit de binnenlucht filteren. Hierdoor ervaren patiënten met astma, bronchitis en andere ademhalingsproblemen veel ademruimte, letterlijk gezien dan. Naast het verwijderen van verontreinigingen uit de lucht, laat het zout het lichaam toe om lucht effectiever te filteren en vreemde deeltjes te blokkeren om naar de longen te komen. Hierdoor kan je een opkomende verkoudheid tegenhouden.


Boost de kwaliteit van het bloed

Het bloed transporteert voedingsstoffen en zuurstof naar al onze organen en cellen. Hoe zuiverder de lucht hoe beter de kwaliteit van de vervoerde essentiële stoffen in het bloed. Hierdoor heb je meer energie en een goede gezondheid.


Verscherpt concentratie, prestaties en verbetert de stemming

Blootstelling aan negatieve luchtionen vermindert stress en verbetert prestaties. Negatieve ionen verhogen de toevoer van bloed en zuurstof naar de hersenen, hierdoor verbeteren Himalaya zoutlampen de concentratie. Ze geven ook een boost aan de neurotransmitter serotonine, die letterlijk het gevoel van geluk aanmaakt. De lampen produceren een zacht licht in kleurtinten oranje, geel en rood. Deze kleuren helpen bij stress, aandachtsstoornissen en geven een algemeen gevoel van ontspanning. Het serene licht helpt je om fysieke, spiritueel en emotioneel in evenwicht te komen.


Verbetering van de slaap

Overmatige blootstelling aan positieve ionen kan leiden tot onregelmatige slaappatronen. De negatieve ionen van een Himalaya zoutlamp keert dit effect om, waardoor ze helpen je beter te slapen.

Koop je Himalaya zoutlamp bij In Bloom Therapy

We hebben enkele varia aan modellen van deze milieuvriendelijke lichtbron. De gloeilamp die gebruikt wordt heeft een laag wattage en verbruikt maar een kleine hoeveelheid energie. Elke lamp is een uniek stuk in kleur en blijft klassiek met zijn stijl. Je kunt de Himalaya zoutlamp in elke kamer van je huis plaatsen: van je slaapkamer tot de woonkamer.

Bekijk ons aanbod online of in onze winkel te Sint- Niklaas.

In Bloom Therapy

Vrouweneekhoekstraat 23 - 9100 Sint- Niklaas

Ondernemingsnummer 0502.722.195

inbloom.therapy@gmail.com

  • Facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now